Tijdens de Salone del Mobile 2011 was Tuttobene  voor de 9e keer aanwezig met een groepspresentatie van Nederlands ontwerp talent. Samen met Suzanne Rietdijk heb ik de organisatie en productie van deze tentoonstelling op me genomen.

De titel van de presentatie  ‘The New Glint of Things / De Glans der Dingen’ refereert naar een publicatie uit het jaar 1983. In dit boek wordt design voorgesteld als het stukje glans wat nog rest ten tijden van economische malaise. In de presentatie van Tuttobene wordt deze zelfde opvatting uitgedragen en is design (opnieuw) gepresenteerd als de basis van waaruit een positief vooruitzicht ontstaat.

Met deze collectieve presentatie bood Tuttobene een podium voor nieuw design dat zich zelfs in deze turbulente tijd, helder en positief manifesteert.

Binnen de presentatie hebben alle deelnemende ontwerpers een eigen unieke stijl en esthetiek. Toch is er een gemeenschappelijke factor die alle werken in de tentoonstelling met elkaar verbindt. De individuele ontwerpen tonen namelijk allemaal nieuwe combinaties van techniek en materiaal waardoor inventieve heldere concepten ontstaan.

Selectie 2012

Maarten Baptist, Tjimkje de Boer, David Derksen,Jolanda van Goor, Rachel Griffin, Noa Haim, Marco Iannicelli, Marleen Jansen, Christian Kayser, Rianne Koens, Tessa Koot, Miya Kondo, Laurien Oversier, Lex Pott Found by James, Tiago Sa da Costa, Schelling & Borsboom, Studio Appétit, Studio Thier&VanDaalen, Studio Toer, Skrivo, Nienke Sybrandy, Rik ten Velden, Joost van Veldhuizen, Franziska Wernicke, Doreen Westphal en Erwin Zwiers.