Het NAi en woningcorporatie Ymere schrijven elke twee jaar een prijsvraag uit voor architectuur, beeldende kunst, landschapsarchitectuur en stedenbouw. New Harloheim is de derde editie van de prijsvraag. Naast een geldbedrag van € 12.500 kreeg het winnende team de opdracht om hun visie verder uit te werken in een tentoonstelling in de vorm van een ontwerpatelier die vanaf 26 november 2011 te zien is in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) en vanaf april 2012 in Haarlem.

In opdracht van NAi/Ymere heb ik productie werkzaamheden gedaan voor o.a. de prijsuitreking, het boek bij de prijsvraag, de tentoonstelling in het NAi, de verhuizing van de tentoonstelling naar het ABC architectuurcentrum in Haarlem en de expertmeetings tussen de winnaars en mensen uit het vakgebied.

De winnaar van de derde Ymere NAi prijsvraag 2011, ‘New Harloheim’, was het team van hoofdontwerpers Joep van der Veen en Tom Bokkers met het plan ‘Kettingreactie- Parelketting rond een rijk stedelijk mozaïek’. De prijsvraag stond dit jaar in het teken van Haarlem, in het bijzonder Haarlem-Oost, en hoe dit gedeelte van de stad zich kan ontwikkelen tot een wezenlijk onderdeel van de metropoolregio Amsterdam.