In 2014 ben ik begonnen met de productie van een spannend buitenproject voor Het Nieuwe Instituut. Ik heb met veel plezier gewerkt aan dit bijzondere groenproject.

In het voorjaar van 2015 is er een tuin aangelegd op het buitenterrein van Het Nieuwe Instituut, De Nieuwe Tuin genaamd. Kunstenaar/ontwerper Frank Bruggeman en ecologisch hovenier Hans Engelbrecht hebben een plan ontwikkeld waarbij de strook gras langs de Jongkindstraat wordt omgevormd tot een groene ontmoetingsruimte. Tegelijkertijd wordt de waterpartij voor het gebouw met riet en waterzuiverende moerasbeplanting tot leven gewekt. De Nieuwe Tuin zal bovendien een verbinding leggen met de Arcade, de overdekte ruimte langs de Rochussenstraat, zodat ook deze onherbergzame zijde wordt verlevendigd.

Voor het ontwerp van De Nieuwe Tuin heeft Frank Bruggeman zich laten inspireren door braakliggende terreinen en stadspuin als rioolbuizen en betonelementen. Dit heeft een verrassend en stoer beeld opgeleverd.

Bij de feestelijke opening op 10 mei 2015 was de tuin nog erg kaal maar in de maanden daarna is alles snel tot bloei gekomen en is het de wilde stads oase geworden die we voor ogen hadden. De Nieuwe Tuin werd gelijk na oplevering goed in gebruik genomen en is een onderdeel geworden van het grotere Museumpark waar het aan ligt.

Beplantingsontwerp: Hans Engelbrecht, Ontwerp: Frank Bruggeman, Grafisch ontwerp: Karlis Krecers

In 2016 komt de tuin nog meer tot bloei, komt dat zien! Dagelijks vrij te bezoeken, Museumpark 25.

Schermafbeelding 2016-03-18 om 10.31.01

 

601_20150510-DSC04669

552_20150510-IMK_8343(1)

730_20150510-IMK_8477

Schermafbeelding 2016-03-18 om 10.43.14

Schermafbeelding 2016-03-18 om 10.42.56